04 مرداد 1393 - 10:21
شناسه خبر: 74
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران:
قاچاق زعفران با حذف عوارض صادراتی از بین میرود
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران بیان داشت: با حذف عوارض صادراتی زعفران، قاچاق این محصول از بینمیرود زیرا دیگر دلیلی برای قاچاق زعفران وجود ندارد و این اتفاق 100 درصد به نفع تولید و ارزی آوری برای کشور است.
غلامرضا میری رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره لغو عوارض صادراتی زعفران فلهای بیش از 30 گرم، گفت: قانون عوارض صادراتی بر زعفران برخلاف مصوبه مجلس شورای اسلامی و بدون کار کارشناسی انجام شده بود و باید اصلاح میشد.
وی افزود: با قانونگذاریهای غیر کارشناسی نباید وضعیتی ایجاد کرد که برای خودمان رقیب ایجاد کنیم و مشتریانمان را در سطح دنیا از دست بدهیم.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران تصریح کرد: هیچ صادرکنندهای زعفران فلهای صادر نمیکند و زعفران در بستهبندیهایی از 0.2 گرم تا 500 گرم با برند و با نشانههای لازم و بر اساس استاندارد، به خواست مشتری صادر میشود.
میری با بیان اینکه تمامی بستههای صادراتی زعفران دارای برند و نام ایرانی است، اظهار داشت: کشورهای مصرفکننده و خریدار زعفران بخصوص کشورهای اروپایی و آمریکایی غالبا زعفران را برای مصارف خوراکی و خانگی نمیخرند بلکه زعفران برای آنها بیشتر کاربرد صنعتی دارد، به همین دلیل این مشتریان زعفران را در بستههای گرمی خریداری نمیکنند و در بستهبندیهایی با وزن بیشتر خریداری میکنند.
وی تصریح کرد: اگر بر اساس تقاضای مشتریان، زعفران بستهبندی نشود، قطعا آنها زعفران را با خواست و میل خود از منابع دیگری تأمین میکنند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران بیان داشت: عرضه زعفران در سطح دنیا با نام و برند ایرانی بسیار مهم است و حتما هم به عنوان یک تولیدکننده مهم در سطح دنیا زعفران ایران باید با برند ایرانی صادر شود، اما بطور کل میزان تقاضای زعفران در بستههای کمتر از 10 گرم چه در زمان اخذ عوارض و چه قبل از آن 6 درصد کل زعفران صادراتی بوده است و این مسئله نشان دهنده میزان ثابت نیاز بازارهای جهانی در بستههای کوچک است.
میری بیان داشت: زعفران به هیچ عنوان به صورت فلهای صادر نمیشود و باید با نام و برند ایران در بستهبندی با وزنهای مختلف در دنیا عرضه شود.
وی افزود: عوارض صادراتی زعفران برای صادرات این محصول محدودیت محسوب میشد که برای حذف آن باید از سازمان امور مالیاتی و سازمان توسعه تجارت تشکر کرد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران بیان داشت: با حذف عوارض صادراتی زعفران، قاچاق این محصول از بین میرود زیرا دیگر دلیلی برای قاچاق زعفران وجود ندارد و این اتفاق 100 درصد به نفع تولید و ارز آوری برای کشور است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سازمان ملل و برخی از کشورهای دنیا از افغانستان برای تولید زعفران حمایت میکنند، گفت: با حمایتهایی کشورهای مختلف دنیا از تولید، بازاریابی و بازاررسانی زعفران افغانستان انجام میدهند، باید بسیار دقت کنیم که زعفران افغانستان جای زعفران ایران را در دنیا نگیرد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان به ابراز امیدواری در مورد افزایش صادرات زعفران با لغو عوارض گمرگی از صادرات زعفران، گفت: باید به حفظ بازارها اهمیت دهیم و اجازه ندهیم مشتریانی که برای آنها در طول سالیان متمادی سرمایهگذاری کردهایم، را از دست دهیم.